Naděj

Naděj

Anotace: -

Naděj nejistá
jak první kroky
zve k tanci
hlavně nepošlapat paty

Naděj přečistá
den nebo dva roky
dá ještě šanci?
Nebo  už bouchne vraty?

Naděj zasklená
do malých střípků
křehce nerozbitná
jen na oko

Naděj zastřená
v červeni šípků
trny vydobitá
není zárukou.

Naděj svítivá
poslední kometa
na obloze
v zaří.

Naděj míjivá
vydat se do světa
oddat se touze
na polštáři.

Naděj trvající
míň a více
jako hrady
co se nezboří.

Naděj plápolající
tenká svíce
lží a pravdy
a ještě hoří!
Autor Madanik, 22.10.2011
Přečteno 285x
Tipy 2
Poslední tipující: mirecek
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naděje že tvé ořezané tužky
poběží zlehka papírem
v souladu s rytmem
prosté veršů
po černých stránkách
vesmírem

Umírá poslední :)

18.11.2012 22:24:57 | poeta

Dobrý !! Možná lepší jak ta má .-)

18.11.2012 22:26:21 | Madanik

hmm.to nevím :) ale ta tvoje je delší :)

18.11.2012 22:29:28 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí