Závody /Taxis/

Závody /Taxis/

Anotace: Jedna hodně stará báseň, ale celkem zajímavá, aspoň myslím.

Výstřel - start a koně běží,
zákaz vstupu na plochu.
Nebezpeční koním hrozí,
hned z prvního výskoku.
Pod kopyty těžkých skoků,
vznáší se pach bolesti.
Září slunce v lesku boků,
v očích vidím starosti.
Za potlesku cizích duší,
smývá strach z neznáma
a oči představují duši,
která se tu přemáhá.
A další dusot kamení,
jen oblak dýmu smrti.
Nevím proč mě mrazení
za zády tak škrtí.
Velký nádech potom skok,
povedlo se běží dál
a ta přítěž na zádech,
díky bičem rozdává.
Tak pospěš blíže k cíli
jen bič tě pohladí,
za úspěch a možné výhry
a nebo těžké zklamání.
Autor Ďábel sám, 10.07.2006
Přečteno 299x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí