Zvukomalebná

Zvukomalebná

Anotace: Na Slovensku se mi zastesklo po jedné souhlásce. Ač se žádné slovo neopakuje, rád dílko vyměním za jiné, umělecky hodnotnější. Dodáte-li je ;-)

Oř na hřišti dřímá,
maří přírub přílet.
Příbor přísně třímá,
hoří přáním střílet.

Míří třídou křída,
skříni vstříc se tříští.
Křivku přímka střídá,
věří v přínos příští.

Dřepí dřívko zpříma,
zří na křeče břišní.
Příchod hříbat z Říma
řičí hřebci hříšní.

Křižník, hříčka bouří,
střeží řetěz chmýří.
Skřeti třešně kouří,
římsa z dřev se pýří.
Autor Enšpígl, 10.07.2006
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jestli jsem tě někdy rozesmál Ptačí chřipkou, tak teď jsme si kvit :-D

Přítel v řídké říze
přečkal příchod zpříma,
přeci přeschlá příze
přišla přímo z Říma.

17.07.2006 16:29:00 | Mr.George

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí