Dvě Tváře

Dvě Tváře

Dvě tváře mám,

Tu jednu pod tou druhou schovávám.

Tu tichou nevinnou,

Schovanou v mámivém bezpečí

Pod nebezpečnou maskou ukrývám.

 

Tak zlá a ukrutná zdám se být,

Přitom živému nedokázala bych ublížit.

V noci potichounku masku ukládám,

Na noční stolek podkládám.

 

Ve snech zdá se bezpečno,

Nic nebolí na těle a na duši.

Ráno po probuzení nasadím a

Pečlivě upravím

Tu známou tvář,

Pod kterou ukrývám svůj strach.

 

Samotná ráda začínám být,

Občas se objeví vítr a

Dokáže všechno rozfoukat zase pryč.

Nutí mě pomyslet,

Jak by zase hezky mohlo být.

 

I když málo toho se dá říct,

Možná, že je mi i samotné líp.

Ve dne ta bláznivá,

V noci malá, zranitelná.

Ale stále ta osamocená,

Bloudivá duše v těch temných bažinách,

Co se směle nazývají svět.
Autor Cassée Moteur, 24.10.2011
Přečteno 271x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Takhle se chová dost lidí..pravdivý text...
(to roztahané řádkování se ale čte fakt hrozně:-()
RM.

09.12.2012 12:43:19 | Robin Marnolli

Omlouvám se za to řádkování, ale to je díky tomu, že se zkoušel chvíli ten nový liter a ono se to takhle rozházelo.

10.01.2013 21:30:18 | Cassée Moteur

tak šup a vyspravit to :o)

10.01.2013 21:31:18 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí