Violoncello

Violoncello

Anotace: -

Tvar trochu jako dáma v letech, na krku čtyři struny nosí,
namísto nohou, při duetech, staví se na žihadlo vosí.
Když smyčec pohladí ji šíji, v srdci se radost s žalem prolne,
duše se svíjí v agonii, z tíhy té hudby sladkobolné.
Vzduch v rezonanci zvuků tepe, když do prostoru tóny plují,
a ruce hráče velkolepé, z holých not melodii zkují.
Bručivý samet do tvých uší proniká jako vlnobití,
když tě to dřevo s lidskou duší za srdce jednou provždy chytí.

 
Autor sputnik1, 24.10.2011
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí