Touha

Touha

Anotace: -

Srdce mé proč si dnes tolik smutné?
Zemi už zdraví nové jitro.
neruš mě, pane můj ve chvíli rmutné,
kdy smutek mi plní celé nitro.

Proč tě dnes zrovna smutek trápí?
Já bych se srdce jenom smál.
Oči, jež nemám, slzy skrápí,
neruš mě pane, mám dnes žal.

Neteskni srdce, žal vítr svane.
Smutek zas slunce rozjasní.
Až se ti s trápením svěřím, můj pane,
budeme oba nešťastní.

Svěř se mi tedy, co je tou solí
v ráně, co zdá se tak strašlivá?
Láska mě trápí, láska mě bolí,
nešťastná nejvíc pálívá.

Krutou si sehrálo komedii,
proč si mě srdce zradilo?
Protože jedině pro lásku biji,
jedině jí jsem vždy patřilo.

Dík svoji hloupé zvědavosti,
rozumět srdci v dnešním ránu,
už se své touhy neoprostím,
polibku, který nedostanu.
Autor sputnik1, 24.10.2011
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí