Příliv a odliv

Příliv a odliv

Anotace: -

.


On jako stmívání, ona jak svítání


vypadaj stejní a v podstatě jiní.


Přináší světlo, on poslem tmy


Naproti sobě vždy spolu šli.


.


Až jeden dokončí poselství  své


druhý jde ke smrti ke smrti své


proč slzy stékají po tváři tvé


když víš že končí tu nádechy mé.


 .


Bratr a sestra šli vždycky spolu


když láska odejde srdce jde dolů.


Sestra mu odešla přes hory v dál,


kdy naposled, naposled se s ní smál?


 .


Slzy ti stékají po tvářích temných,


nechoď pryč sestřičko po cestách jiných


Příliv a odliv, stmívání svítání


Smutně se rozloučí, smutné je vítání.


.


Pro smutek svůj od tebe odešla,


aby nedokonalé se stalo dokonalým.


Své šance na štěstí se vzdala


a nechala svět tak jiný.


 .


Do světa vyrazit jejím posláním bylo


a ty si přeješ aby to tak nebolelo,


sám brzy půjdeš splnit svůj úkol


a pro něj pláče celý svět vůkol.


.


Když příliv odejde má místo odliv


když slunce nenajde už žádný obdiv.


Když srdce bolí těžko se volí


cesta tvá další, bude spíš horší.


.


Proč jsi můj bratříčku na stezkách zlých


pomoci nemůžu už musím jít.


Přes hory přes řeky rychle se ženeš


mě milý bratříčku již nedoženeš.


.


Srdce jak ze zlata studené máš,


sic dobře vypadá teplo nemá.


Musíš to pochopit, rozpoznat dobré.


Koukni se nahoru nebe je modré.


 .


Celý svět odevzdat do jeho péče,


můžeš i bojovat, však čas se dál vleče.


Pokud chceš bojovat on vytrvá


on plný pohár nám nalévá.


.


Chce pro tebe víno čisté


ty však chceš lež a to je jisté.


Nemůžu pomoci, je mi to líto


on dává svobodu a ty chceš pouto.


.


Sbohem můj bratříčku,


polibek na víčku


po tobě zůstane jen...

Autor , 26.10.2011
Přečteno 197x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí