Jsme spolu

Jsme spolu

Anotace: můj letošní návrat do chorvatska prolnutého člověkem

slyšíš?
slyšíš!
já vím
ty též

jsem v krajině
kterou jsme kdysi oplodnili
svou bezmeznou svobodou

nacházím ji a tebe v ní
jseš přítomnější než přítomen
v mohutných suchých větvích
šťavnaté zkušenosti
ve kvetoucích zralých plodech
předznamenávajících skon

v mužných pažích vzdálených pohoří
v nebeské klenbě tvých myšlenek
sedím na skalnaté pustině šeptající smrt
kam lidské rozměry nevkročí
ze strachu
ze sucha

já se vystavuji
nahý
a hrdě stříkám
své sémě života
tam
kde jiní selhali a zašli
jseš tu všude

a já své slzy lásky
kapu do tvého otevřeného srdce
Autor TH, 17.07.2006
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí