Svíce A Telegrafní Sloupy

Svíce A Telegrafní Sloupy

Anotace: Z pocitu stereotypu

Můj život je snad jen jevem náhodným,
jsem pohlcen okolím,
mé dny plynou jeden za druhým,
tak jako ten první by mohl být tím posledním.

Každý den vstávám a každý den ulehám
a mnoho let již uplynulo
a na život se stále jen chystám,
pořád sám a sám.
Ty víš, kde jsem byl včera.
I zítra budu tam.

Stejné město, stejné ulice,
stejní lidé; hoří svíce,
stále ubývá i když hoří stejně.
Stejné světlo a stejná tma,
čas ubývá zřejmě.

Mé dny plynou jeden za druhým,
čím dál víc jsou si podobné
a mizí v dáli do zapomnění,
jako telegrafní sloupy
při pohledu z kupé vlaku,
i když chvíli Slunce svítí a chvíli padají kroupy
pořád se jen chystám a tápu,
že upadl jsem v stereotyp už chápu.

...jedna, dva, tři…
...a další telegrafní sloup mizí v dáli.
Autor G30R63, 21.07.2006
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..máš čas. si z toho nic nedělej
život začíná ve čtyřiceti/prej.../
j.c.ben

21.07.2006 22:41:00 | j.c.

Ty jo, ta basnicka je uplne skvela a nekdy TAAAAAAAK SkutecnA...:-( bohuzel

21.07.2006 08:16:00 | Ivulinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí