Cesta pro jednoho

Cesta pro jednoho

Anotace: Říká se,že člověk se nejlíp pozná,když jede někam sám.Myslím úplně sám.........Tahle je trochu starší,ale ono je to vlastně úplně jedno.Pořád mám na to stejný názor....

Máslová tvář v polopatickém dusnu
Krčím se stínem svým v zelené koruně stromů
Dopadají kapičky na vydutá prsa bronzové blondýnky

Daleko od štvanců čísel,snaživých podnikavců…..
Na cestě výhně dálnic,toulavé smečky uprchlíků a tuláků………
Dálky a síly nabalené v pytlíčku s kruhem

Na provázku je jen jeden pro nás dva
Přítel bez hranic dál nám jej
Proti zlým duchům prej

…………….a ta víra schovává se zatím v něm
V ošoupaném pytlíku………..
Ne ve mně ,jak jsem si myslela…………

Je důležitá víc…
……než pytel rýže,uherák…….

Ale bez tebe……..
Bez tebe si ani o vodu k zavlažení neřeknu……víro

Musím si počkat na druhou……
Na cestu samotou….
Autor mateska, 27.07.2006
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten začátek je nádhernej a volnej verš tomu neuvěřitelně sedí.

27.07.2006 19:03:00 | Epona

Je výborná. Konečně snesitelná forma. Obsah místy slabší, ale asi nejlepší dnes. Je znát, že hodně přemýšlíš a nesklouzáváš do klišé. Snad jen ta víra... Já bych si dovedl představit, že ten konec rozvineš a více ukryješ. Doporučuji všem.

27.07.2006 17:11:00 | jarynbacin

Krásné! Trochu moc teček, ale má to úžasnou poetickou duši a náboj. Skvělé!!!

27.07.2006 17:09:00 | Sokolička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí