Pryč s lidskostí

Pryč s lidskostí

Anotace: Je to z mé rostoucí sbírky Volání temnot - název mluví sám za sebe. Většina mých přátel tohle považuje za příliš morbidní a uráží je to... No uvidíme co vy na to:)

Temnoty nocí, ohnivé pláně
hledejte lidi, zaútočte na ně!
Až Měsíc bude se v krvi koupat,
až oběšenci budou se podél cest houpat,
klidně i dřív ať mě pohltí smrti vír,
ať zlo zemí padlých se mi prokouše v týl.
Drápy zoufalství i smutku slzy,
prosím vás osvoboďte mně brzy
skrz utrpení a bezmezné bolesti
utište mé marné zoufalství
strhněte kůži - ten závoj lidskosti
dopřejte mi mé zvrácené radosti!
Propasti stínů ať mé dobro pohltí
chci si žít po svém, bez andělských perutí.
Ať zmizí už soucit, ať zmizí lítost,
místo lidských pocitů ať nastoupí lhostejnost!
Až zhroutí se města a ozve se křik o pomoc,
pak otevře se mi cesta a vrátí se má moc.
Autor Meiv, 27.07.2006
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já hlasuji pro zvrácenou radost, respektive autentický život v souladu s vlastní přirozeností. Pojem lidskost v kontextu této básně chápu jako vnitřní přijetí vlastní nesvéprávnosti a života nalajnovaného všemožnými hlasateli té jediné a spásonosné pravdy, kteří si navzájem natolik protiřečí, že anděl projedny je Lucifer pro druhé.

21.08.2006 19:01:00 | Zahir

není morbidní a neuráží, je nezralá a hloupá, bez ambicí... Bohužel.

27.07.2006 19:31:00 | jarynbacin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí