Náš dům

Náš dům

Anotace: basen o lasce a sklamani

Postavila bych dům tam v nebesích,
v domě postel, postel plná hvězd,
a také zahrada plná úsměvů mých,
a k tomu domu galaxie cest.

Prázdný dům i postel v nebesích,
prázdná zahrada bez úsměvů Tvých,
smutný dům bez oken i dveří,
zahrada obrostlá ostnatými keři.

Žádná cesta tam ani zpět,
a dole lásky plný svět,
tam na nebi náš dům prázdný a opuštěný,
na zápraží zuté střevíce,
na stole prázdná sklenice.

Prázdný dům, tichý bez lásky,
prázdná postel vyhaslých hvězd,
uprostřed zrcadlo poseté oblázky,
a v něm já s růží, co bude kvést.
Autor nathre, 29.07.2006
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí