V noci v bezpečí

V noci v bezpečí

Anotace: Někdo se noci bojí, nekomu se v ní může líbit...

Teplé mám ruce i nohy,
ale srdce mě chladí.
Hvězdy září z oblohy,
cvrček housle ladí,
u lesa světlušky
záhadně svítí,
jak ve dne berušky
na polním kvítí,
a žabka v potoce,
kuňká a kváká,
občas slyším divoce
vylítnout z křoví ptáka.
Mě tohle, nic nedojme,
relativně jsem klidná,
a hlava má nepojme
hanu ani slova vlídná.
Jen měsíční světlo,
ta bledá tvář,
co nevydává teplo,
nýbrž ledovou zář,
dá mi pocit bezpečí
a temné síly,
které nikdy nebrečí,
jsou pryč v krátké chvíli.
Autor Linushka, 05.08.2006
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí