Poslední soud

Poslední soud

Anotace: Nejde o klasickou básničku,a nenadávejte mi za tý rými..chtěl sem to udělat zvláštně a zas mi to nevyšlo :)))) no tak snad příště :-D

Hanebně tu klečím,
před ním a před ním,
pocit štěstí,pocit strachu,
možná snad i brečím.

Bůh,
snad pomůže,
podá pomocnou ruku.
Tělo potrháno od růže,
avšak vznešenost zůstala v jeho kroku.
Z jeho očí láska,odpuštění i dobrý pocit čiší.
Já chtěl bych zůstat na věky v jeho klidné říši.

Za to ten co stojí vedle něho s podlitou tváří,
mě do krve nenosné množství strachu vhání.
Z jeho očí smrt,nenávist a krutost vane.
Já provinilostí uhýbám pohledem,
a čekám na to,co se stane.
Pod čí sílu, že spadnu?
Nebude to ani Ábel,
já pomalu blednu,
jedno jisté je,
bůh nebo
ďábel.

Nemohu se na to dívat,
výsledku se bojím,
měl jsem svůj život žít jinak,
zavřu oči, ale nesním.

V tom projela mi srdcem rána,
obří síla co nikdy jsem nepoznal.
Znamení dobra?zla?
Okolo mě proletěla vrána,
a já svůj nový domov rozpoznal.
Všude pohybující se mrtvá těla,
plnící příkazy pána,
kosti, krev, kouř, meče, děla,
a já boha proklínám...

...
Autor chroust17, 07.08.2006
Přečteno 375x
Tipy 2
Poslední tipující: Koskenkorva
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň se dobře čte i když je zvláštní-stavbou. Umíš kouzlit se slovy.To teda jo.

20.08.2006 19:04:00 | s.e.n

Nemam komentář...super !

07.08.2006 20:17:00 | beruška024

Tak tohle je fakt skvělý! Jenom prosim za čárkama dělej mezery.

07.08.2006 10:54:00 | kreténka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí