Hymnus na světlo

Hymnus na světlo

Tma, černo a stín,
Bledé zdi na mě civí,
Jen matný lesk kovadlin,
V této temnotě sídlí,
Uprostřed tmy lpí světla zář,
Blyští se v té černé tmě,
A tím pohledem procitne každý lhář,
A svět náhle vypadá tam příjemně vlídně,
Jak posel bílých andělů,
Kreslí naše osudy,
Štěstí trocha přídělů,
Skryje naše ostudy,
Soupeř černých přízraků,
Rozpozná osvícení,
Schopnost plna zázraků,
Na tmu zuby vycení,
Křídla zlatých pegasů,
Vanou sladce jako med,
V pohyb hodiny úžasů,
Nasvítí v jasno zeď
A stíny zve do podsvětí,
Do Hádovy říše,
Tam, kde nikdo nesvětí,
Stinné duše hříšné,
Světlo se rozlilo v kraj,
A oči dojatých slz,
Plno teď vidí Ráj,
Když hledí jen na tvrz,
Světlo všech bohů,
Jak mocná pochodeň,
Vyhání stíny ze všech rohů,
Jako náhrada za povodeň
Autor Muta cum liquida, 13.08.2006
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já to věděl že příjdeš s něčím lepším ;-)

13.08.2006 12:11:00 | Pavel Kotrba

já to věděl že příjdeš s něčím lepším ;-)

13.08.2006 12:11:00 | Pavel Kotrba

Hezké obrazy,trochu mi někde drhne rým a melodie,ale jinak je zpracování na velmi solidní úrovni...

13.08.2006 10:51:00 | Harr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí