Kdo padl?

Kdo padl?

Anotace: ...

Kdo našel zde ticha,
až-li možná moc,
to král byl zcela unaven,
tak chtěl si jen vydýchat,
však bylo již pozdě,
pozdě se smát,
když poslední z přátel,
padl tak rád.
Sice jsi nezařval,
tak jsi přec tady,
teď křik už slyšíš
a utíkat nebudeš,
tak bojuj za svobodu
a nevracej povely,
když máchneš svým mečem,
tak všichni přec zastaví,
nenech se polapit,
to radši zavraždit,
bojujte přátelé,
padlý dnes se mnou,
my přec se nevzdáme,
to radši zahynem,
vždyť nejsme tak slabý
přec smrti se nebojme,
tak o hněv se s nimi
my dělíme.
Pak král již neraněn odchází ke koni,
Tak bludný den a nocí víc,
to šíp se tu zastavil něco ti říct,
pošeptal potichu,
že dneska již zvýtězils,
sic si teď polevil.
U koně klekl jsi,
nevstaneš již,
bolí tě v krku
a zástupy trochu,
přec slzu tu uroní.
Autor Gabriel17, 17.08.2006
Přečteno 242x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí