tanečnice

tanečnice

Anotace: trochu jsem ji upravila, tak mi napište co si o ní myslíte teď, děkuju ;o)

Co se to děje v tento čas?
Na hradě je dneska kvas
Král tam slavnost pořádá
Přítomnost šlechticů si vyžádá

Však ne všichni byli pozvaní
Některé čekalo zklamání
Zklamání, které vystřídal hněv
Když zevnitř slyšel veselý zpěv

Panovník se dobře baví
Připíjejí mu na zdraví
Víno přímo proudem teče
Veselí nikdo neuteče

Král povolal si tanečnici
Nebývalou krasavici
Aby panstvo bavila
A svým tělem kouzlila

Loutnista začal tiše hrát
Tu zavlnil se dívčin šat
A k úžasu všech hledících
Rozvila úsměv na lících

Král pil a hleděl na tu krásu
Naslouchajíc loutny hlasu
Když tu vystřídal hudbu a smích
Křik stráže a všech sloužících

Stráž pak přivedla do místnosti
Malou skupinku nezvaných hostí
Všichni strnuli, loutnista přestal hrát
A krásná dívka tancovat

Král nezvané potrestat přikázal
Drzost vyhnat jim z hlavy nakázal
Však oni před tou hroznou vidinou
Viděli jen možnost jedinou

Strážím se vytrhli, zbraně tasili
A to, co pak sluhové spatřili
Byl jen výsledek jejich konání
Těch, kteří nebyli pozvaní

A tak páni, král i jeho družina
Jsou ti, na které se již jen vzpomíná
A ani krásná tanečnice
nikdy nerozzáří svoje líce
Autor Kalkulík, 18.08.2006
Přečteno 386x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Opravdu ten rytmus tam místy těžce zadrhává, ale souhlasím s předchozí kritikou. Má to děj, je to spíše zajímává píseň trubadůra něž báseň, ale chtělo by to vychytat mouchy...

18.08.2006 22:57:00 | Infinitus

Povolal si tanečnici
Nebývalou krasavici
Aby panstvo bavila
A svým tělem kouzlila
...........
snad jediná tahle sloka je rytmicky správně. Počítej si slabiky. Jinak je to moc pěkná inspirace s pěkným dějem, ale zpracování by zasloužilo vychytat mouchy.

18.08.2006 20:23:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí