Stesk

Stesk

Anotace: Věnováno mamince.

Stesk je slza, co ti teče po tvářích,
stesk je smutek a plakat není hřích,
stesk je tma, co obklopuje tebe,
stesk je hvězda padající z nebe.
Máš přání jediné,
vrať se, milovaný člověče,
mé srdce zahyne,
slza z tváře nesteče,
již nesteče,již vyschly malé studánky,
noc přišla brzy, a nenechala červánky,
noc přišla brzy, a já v ní stojím sama,
sama, celá sama, pod hvězdama.
Nechť přijde slunce východ,
rozbřesk dalších dnů,
a tvůj náhlý odchod
zůstane jenom snům.
Tvůj stesk je jako tmavá noc,
ty čekáš tam a voláš o pomoc,
voláš ke hvězdám
ať sešlou dolů Paegase,
co zpátky k nim tě donese.
Stojíš sama a voláš do noci,
stojíš sama a nemůžeš si pomoci,
tvé slzy jsou stesk,
jak měsíční lesk
se třpytí.
Chceš utéct,
leč dál musíš jíti...
Autor Dilla, 19.08.2006
Přečteno 813x
Tipy 2
Poslední tipující: Kariš
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

souhlasim je fakt krasna a ty emoce co v ni jsou neni co vic dodat

24.08.2006 00:09:00 | 89Rosa

To je zvláštní. Já tu mám víc básní a tuhle jsem psala jen tak, z fleku, rovnou.... a u ní mám jediné komentáře...

23.08.2006 23:55:00 | Dilla

Díky moc za podržení z Tvého komentáře..
Tahle básnička je fakt nádherná..

23.08.2006 16:01:00 | Barčík

Je to pěkná básnička,ve které hodně pracují emoce...

23.08.2006 00:02:00 | Kariš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí