Oslava důvěry

Oslava důvěry

Anotace: Jak bojovat se strachem, nedůvěrou a závislostmi

Totální důvěra, to ráj je na zemi,
s ní brzy zameteš se všemi bázněmi.
Důvěřuj totálně a rácio je pryč,
totální důvěra, toť k blaženosti klíč.

Věz, že opatrnost otroctví je matka,
život je riziko, jistota je vratká.
opatrné žití, na smrt je čekání,
to je má jistota, to je mé poznání.

Rozbijte překážky, hranice zbourejte
a jeden druhého, za blázna ne mějte.
Soucit a chápavost stokrát se navrací,
duše zaslepenost k žalu tě obrací.

Přetvářka kol tebe pevnou zeď postaví,
lakota ze ztráty hrůzu ti připraví.
Se strachem nedojdeš pocitu bezpečí,
důvěra bezbřehá důkaz je největší.

Přijetí nezdaru svobodu přináší,
nemyslet: "Co kdyby ..." pochyby zaplaší.
Mysli si: "Neřeš to!" děj se, co děj
a svému osudu vše ponechej.
Autor Zahir, 20.08.2006
Přečteno 288x
Tipy 2
Poslední tipující: Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

VIDÍŠ to správně! Churry

05.10.2008 17:56:00 | Churry

Fakt pěkná!!!

23.08.2006 08:30:00 | Meiv

zajímavej náhled na skutečnost ale něco by přece jen hranice mít mělo teda alespon podle mě, jinak se mi tvá poezi docela líbí ještě se ukáže budu tě kontrolovat

20.08.2006 12:38:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí