Sám v zákopech

Sám v zákopech

Anotace: Sám v zákopech

Sbírka: Válka

Je tu to čeho jsme se vždy báli,
všechny mírové plány ztroskotaly.
Je tu všeobecná mobilizace,
hlásí se půlka mužské civilizace.
Ne že by se ostatní měli bát,
ale děti a starci museli to vzdát.
Naše vláda volá:,,Do zbraně!"
Naše ženy a milenky brečí do dlaně.
Všude jezdí jeepy,běhají maskáče.
Tak kdo tuhle bitvu odskáče.
I naše malá zem má svou domobranu,
bydlíme spolu všichni ve velkém stanu.
Přišla noc,kulky kolem hvízdají,
okolo mne mrtví a ranění vojáci padají.
Krčím se v zákopech živý sám,
nekrčím se bolestí,nejsem raněný,jen strach mám.
Že přijdu o život,v tom spočívá můj strach,
ale hlavně nechci býti vrah.
Stále je tma,svítání v nedohlednu.
Slyším rachot,ještě se naposledy poohlédnu.
Slyším ránu,vidím svit.
Do mé hrudi sršen vlít...
Autor Dindane, 20.08.2006
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí