Zlatý meč

Zlatý meč

Anotace: Je pravdou že si vládne lid sám sobě? Proč je však kolem toho tolik zhonu, zmatku...

Zlatavý meč jenž vykládán perletí,
blyští se na těle zbarveném krví,
dokud pak orli i supy se nesletí,
jen tehdy se rozhodne kdo z nich je Prvý.

Prvý a poslední, zlověstný vládce všech,
jenž z lidu povstal, toť jest nový král,
boží syn, mudrc či vrah nebo třeba špeh,
teď slovo má i ten co mluvit se bál.

Není pak k podivu že lidu vládne ten,
koho za poctivce nazvaly stěží,
znovu se zaplítá zlověstný černý sen,
už si pro zlatý meč vagabund běží.

Utíkej rychle za životem královským,
předbíhej, strkej se, prorvi se davem,
rychle jen aby ti palcátem obrovským,
ukončil život a sám se stal králem.
Autor Tomáš~2, 22.08.2006
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí