Válka, láska, mír

Válka, láska, mír

Anotace: tyhle tři slova nejdou dohromady

Ve jménu míru zabíjet.
Za láskou, zbroj, hrdinou buď.
Láska, mír a čtyři kulky v hruď
slzavé udolí a bídu utovříme z plačících očí,
vyhrajem válku, to stačí.

A proto zbroj! A vpřed! Upaž! Se snaž! Vystřel! Zabij tu kurvu! NEOTÁLEJ! Vypleň dům! Nůž ponoř hloub! Nehleď na strach!
Přes zděšení se zab!
Bojuješ za vlast a proto nejsi vrah.

Moc to je válka, válka pro peníze.
Jen hlásej dál, je to válka pro mír.

Malé dítko k mamince ručky krčí.
Maminka oči má zavřené,
co bude s malým, kdo poradí mu,
když nebe je šedivé, zatřené.

Poslední polibek na ústa,
"Miluju tě", slyším tiše.
Pak salva kovu, výkřik, ticho, tma.
TEMNOTA

Dětí řev, matek křik, polibky smrti,
stoletá zem teď v kalužích rubínů leží.
Ve vnitž to svírá a hnout se lze jen stěží.

Musíš jít dál, mrtvolo bez duše.
Zajmou tě, okovají, zůstaneš přidušen.

Jen ten kdo vede válka vždy jen sedí.
Nevinný do očí smrti hledí.
Jen blázni věří a jdou zabíjet.
Ach bože, kdo stvořil taký svět?

Kulku do těla, chlapec s puškou si jde hrát.
Spatříš anděla, až budeš umírat.
Pobláznit malé hochy, aby šli zabíjet.
Jsme snad upíří? Krev musíme popíjet?

Jednou pak země padlá se probudí ze spaní.
Jednou se hvězda spadlá vrátí ti do dlaní.
Stromy vysoké jak nebe porostou k nebesům
a barva letních lásek navrátí se lesům.
Po půdě popraskaných vrásek nalezneš luční kvítí.
Slunce, co nezapadá a stále něžně svítí
Moře ze smaragdů ukáže hlubiny.
Oblaka z vaty cukrové, barevné živočiny.
Po tolika letech se napraví křivdy.
Dnes ne, snad za stolet, ale neříkám že nikdy.
Autor mavi, 22.08.2006
Přečteno 299x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já to měl jako jedno z témat na písemné zkoušky z č.j.
tohle téma jsem si nevybral, ale někdy to tenkrát po
svém zpracuju. Kalinovsky.

12.04.2007 20:34:00 | jehlaspichlas

teda...ponořila jsem se do toho děje a myslím, že líp se nedá tato všechna nespravedlnost a blbpst z válek vyjádřit...

08.04.2007 17:49:00 | Lizzzie

Bývám sice většinou hodně kritický, ale v tomto případě nemám k čemu. Je to výborný...

22.11.2006 06:37:00 | Daniel S.

člověče... dobrý...

21.11.2006 22:56:00 | Favi

nemám rád války
nemám rád státy co vedou války
nemám rád vojáky co si libují ve válkách
nemám rád velitele co ženou vojáky zabíjet jiné vojáky
dávám 1000 bodů..
taky sem o tom psal..
j.c.ben

22.08.2006 22:08:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí