Sen o Beirútu

Sen o Beirútu

Anotace: Každý stát má právo bránit své občany proti teroristické agresy. V poslední sloce nemluvím o našich Zelených, ale o západoevropských extrémě levicových skupinách, kteří zneužili tento název...

Byl chladný večer, ramadán
a ramadán toť půstu čas,
k modlitbě zval mulláha hlas,
a v dáli skvěl se Isfahán.

Kouř z huky v dál je unášen,
šeich Nasralláh přemítá jen,
zda dočeká ten slavný den,
až zamete s Izraelem.

Dnes kšeft výhodný domluvil,
Mahmúd rakety přislíbil,
leč nebude to snadný cíl,
by v Levantu je dopravil.

Damašek kraj je nevlídný,
tu slunce pálí do oken,
Šeich dnešní noc měl chmurný sen
a Bašar zdá se neklidný.

Zdálo se šeichu nad ránem,
že vila se naň skácela,
a jeho duše bez těla
se volně vznáší nad krajem.

Zrak stočí svůj dolů na zem,
tu pocítí jen bol a zmar,
v plamenech zbylích domků pár,
jež kdysi byly Beirútem.

Po čase zpráva v novinách,
že Beirút lehl popelem,
a v jeho troskách uložen,
spí věčně i šeich Nasralláh.

Zas demonstrujou Zelení
za lepší svět bez válčení,
však bez náletů dunění
zem svatá v jednom plameni.
Autor Zahir, 30.08.2006
Přečteno 359x
Tipy 2
Poslední tipující: Churry
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aktuální téma-moc hezy a srozumitelně napsaná báseň. Takových básní je třeba i unás-zatím v klidné zemi.

30.08.2006 16:36:00 | s.e.n

...kéž by se před staletími alespoň bývali vykašlali na Alího - byl by větší klid

30.08.2006 15:38:00 | Helois

jasně proti terorismu s nadhledem a dobrou básní a ne vidinou levné ropy :o)

30.08.2006 12:38:00 | Pavel Kotrba

Něco z Tebe bude, tomu věř.

30.08.2006 11:16:00 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí