O krásce

O krásce

Anotace: prosim...komentujte-snad to snesu

Něžný verš se vpíjí do kůže Tvých zad,
jablkem pokušení jsou mi slova mám Tě rád.
Jsem svázán nezvladatelným chtíčem,
jen Bůh ví, jakým srdce Tvé odemknout klíčem.

Já vyhnán budu z rajské zahrady,
až vyřknu slova: Už navždy Ty!
Ta slova rozezní zvon-přímou linku k Bohu,
svádíš mě k hříchu-jak vzdorovat mohu?

Chtíč, krása a nevinnost se v Tvém těle vzpíná,
málokdo tuší to strašlivé tajemství-zda ďábel či víla.
Tak…malá vílo s tělem plným ďábelské vášně,
že Tvůj oheň v srdci zhasl, snad nemyslíš vážně?

Oheň, pod kterým škrtl cizinec-skryt temnou maskou,
byl to ten, co si zahrával s Tebou-mou kráskou…
A oheň rozdmýchal virtuos, jehož skladba ukládá Tě k spánku,
virtuos, hrající něžně-hudbu poskládanou z vánků.

Bohužel plynul ten nestranný soudce-pan Čas,
co zahojí rány a to nejlepší vykřeše z nás…
A tak čas zahojil a jizvy pohřbil pod nánosem prachu,
teď zbývá jen rozdmýchat pohasínající plamínky bez zbytečného strachu.

Proto tu sedím a ze zbylých uhlíků snažím se vykřesat plamínek citu,
jen klečím, modlím se, cítím Tvůj strach-cítím, že jsi tu!
To znamená všechno-Tvá duše stále sídlí v Tvém těle,
bude to vpořádku troufám si tvrdit-snad příliš směle…
Autor sportackaverunka, 30.08.2006
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi to, nejvíc ten konec!

05.09.2006 17:50:00 | Milenka

Tak teda jo:
1. mám v anotaci raděj něco, co mi o básni něco řekne, ono k tomy anotace je...
2. hned třeba 4. verš je tak násilný, že jsem si na něm málem zlámal jazyk, a takových míst je v básni hodně
3. možná by té básni slušle volnější háv
4. používáš až moc obrazů a celkový dojem se tak velmi tříští, alespoň na mne to tak působí a na konci básně už nevím jaká pointa byla na začátku
5. celkově spíše průměrná báseň, která má dobrou myšlenku a některé povedené obraty, ale chtělo by to zapracovat hlavně na rytmu a dodat by tomu trochu přirozenosti...

30.08.2006 21:51:00 | Manik

Prostě nádhera.

30.08.2006 19:53:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí