Prší

Prší

Anotace: Ani nevím, co k tomu říct.

Na okno kapky dopadají,
na zemi místo hledají.
Z nebe již nepadá jen čirá voda,
nepodobá se jí ani soda,
jež sycená je oxidem,
neradno vyjíti teď ven.

Však zvědavý jedinec
prozkoumat musí věc,
proč prší teď právě,
když běhat chtěl by hravě.

Však sport je možný i v dešti,
doběhne klidně na náměstí.
Mezi kapkami deště
pobíhá rozpustile ještě.

Kašna, co stojí na náměstí,
pro děti zábavu věstí.
A láká taktéž dospělé,
co děti je táhnou z postele
po odpolední siestě
v nepromokavé vestě.

A dámy v nedělních kostýmech
klábosí klidně o lidech,
co u kašny stojí
a jich se trošku bojí,
že neobstojí před stolicí soudnou,
když dámy se shodnou,
že zapršet by mělo,
by zůstalo svěží tělo.

A pomluvy se rojí
jak mouchy v hnoji.
A množí se i jejich síly,
jež se jak kapky deště znenadání objevily.
Autor Marťafon, 31.08.2006
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí