Cesty daleké

Cesty daleké

Anotace: O putování...

Hvězdy září na cestách dalekých
svítí a ukazují pravou cestu
svit se plazí po dubech staletých
sleduješ nad obzorem svoji hvězdu

Jdeš dál za kopce a údolí
kde dávných králů nebeský hrad leží
kde hrdina draka jednou skolí
a vysvobodí dívku ve vysoké věži

(Jdeš dál za svým snem odvěkým
dál - jak Alexandr Veliký
lesem hloubkou ztemnělým
jsi sterý poutník - toliký...)

Jen ranec a hůl máš s sebou
na věčných cestách svých
a i když samota, strach tě zebou
provází tě tichý smích.
Autor Hynas, 02.09.2006
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty jo, díky... máš pravdu. Nechci ji teď už celou mazat, tak ji dávám aspoň do závorky. Ta sloka se tam fakt nehodí.

04.09.2006 23:47:00 | Hynas

Docela se povedla. Jen ta třetí sloka není moc dobrá-ani by tam nemusela být.Byla by báseň hezčí.

02.09.2006 22:32:00 | s.e.n

To jemoc krásný, plný naděje, děkuju...

02.09.2006 17:40:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí