Hrdina podsvětí

Hrdina podsvětí

Anotace: To, že antihrdina je v básni gladiátor, neznamená, že si myslím, že gladiátoři zabíjeli jen pro ten pocit. Ne, jen mě přišlo prostředí např. Kolosea atraktivní. Kdo viděl film Gladiátor, tak mi asi rozumí.

Krvavé nebe,
Prapory vlají,
Každý bez sebe,
Stíny nemají,

Aréna cti,
Pochodně planou,
Hrdiny ctí,
Tribunou plnou,

Chorály davu,
U stěny kopí,
Sejměte hlavu,
A budete volní,

Stříbrné helmy,
Lidé bez citu,
Ubohé šelmy,
Bez meče, bez štítu,

Ze clony prachu,
Hrdina chladný,
Bez lásky, bez strachu,
U noh tygr padlý,

Krvavé ruce,
Jejich heroj,
Zkažené srdce,
Nic víc než boj,

Oslavné hymny,
Čeká ho svoboda,
Za to, že jeho ruka,
Tu šelmu probodla
Autor Muta cum liquida, 07.09.2006
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí