Okno

Okno

Anotace: ?

Okno to kousek světa je
Čtyři zdi a žádná okna
jen stesk a trochu smutna.
Holé zdi,,,smutný pohled,,,žádná slova.

Okno to kousek světa je
Prší a déšť klepe na okno, jako spěšný posel,
vyprahlá zem ho vítá jako posla dobrých zpráv.
Někoho zlobí,,,má promoklé šaty,,,nemá rád vodu za límcem.
Dalšího těší,,,běhá mezi kapkami,,,nastavuje jim svou tvář.

Okno to kousek světa je
Na jaře,,,
když dokořán se otevře,
slunečními paprsky nás jemně pohladí,
zpěvem ptáků nám ouška naplní
a vůně prvních květin láká ven.

Okno to kousek světa je
V létě pak,,,
slyším oknem vodu šplouchat,
jahody dozrávat,malé i velké dovádět,
za letních dlouhých nocí i cvrčka v trávě pět.

Okno to kousek světa je
Na podzim,,,
Oknem začíná lomcovat vítr,
ten vítr co přinesl nám do pokoje kousek podzimu,
pár červených i žlutých listů.

Okno to kousek světa je
A zima ,,,
kouzelné květy mrazu kreslí na sklo,
oknem pozorujeme jak padá sníh,
jak děti jezdí na saních,
v čase vánočním,,,rozzáří se okno světlem svým.

Okno to kousek světa je,,,
proto nezavírejte svá okna ,,,nechte nahlédnout i jiné do nich,,.
by jejich kousek i ten váš se v jeden spojil.
Když spojí se všechny kousky světa ,,,
bude z nich celá věta,
neb holé zdi bez oken ,,,
a slova která nikdo neslyší,
mezi nás i vás nikdy víc ať nepatří.

Celý svět je naším oknem,,,dívejme se tam i sem.
Autor Kamuniak, 27.01.2005
Přečteno 503x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí