Bez názvu...

Bez názvu...

Anotace: ja sama sa v nej poriadne nevyznám no pre mňa čosi vraví...

Za oknom
zo striech padá sneh.
Lúči sa so svojím miestom
a rúti sa k zemi.
To je tá gravitácia.
Veď prečo nevzlietne?
Prečo neprekonať zemskú príťažlivosť,
nepozrieť sa hore
a len tak stúpať ku hviezdam?
Hviezdy,
tie ďaleké svetlá kahancov,
sú roztrúsené po večernom nebi
a tichúčko blikajú,
tak...
ako na Dušičky cintorín.
Ten cintorín v mojej dedinke.
Malý ako ona sama.
Rada som tam chodievala,
keď len mesiac, hviezdy
a skúpe svetlo sviec
osvetlovalo moje kroky.
Z diaľky vyzeral ako nebo,
s roztrúsenými hviezdami
nad hlavami mŕtvych.
Autor Ria, 17.09.2006
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

po večernom nebi
dávaj pozor na pravopis
a nekaz si umelecký dojem

24.01.2007 18:39:00 | Luboško

Máš lepší poezii, krásná dušičko, navštiv mě, budu se na
tebe moc těšit.

08.01.2007 11:59:00 | jehlaspichlas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí