Předpodzimní...

Předpodzimní...

Anotace: Se svým psem chodím na procházku většinou sám, ale včera mi z ničehonic řekly mé dcery, že chtějí jít se mnou. Až když jsme se vrátili, jsem si uvědomil, jak neopakovatelné okamžiky to byly. Možná právě pro ty stojí zato žít...

Předpodzimní…

Moje dcery neodradilo
že se už dříve stmívá
dělaly mně a Ajrin společnost u řeky
jako by se ještě chtěly dotknout
paprsků léta
zachytit stopy prázdninových her
dříve než se přikrade vítr
a zamete jim je do šuplíku Minulost
ony ho zavřou
a otevřou nový
s botami na podpatcích
ale také lahví s tajnou zprávou
bez návodu kdy ji otevřít…

Něco mezi lvem a psem
moje leonbergřice Ajrin
se pohledem do nebe
loučila s vlaštovkami
listí začalo padat nějak dřív
vítr si pospíšil s úklidem…
Autor Martin Vodňanský, 17.09.2006
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí