Něžný anděl

Něžný anděl

Anotace: Nechal jsem se krapet motivovat D. Landou a Karlem Krylem. Je to romantická báseň s prvkem fantazy, o lidské nápravě a pomáhání lidem v krajní nouzy

NĚŽNÝ ANDĚL

Víla, anděl, spása mojí hríšné duše,
přišel o křídla jednoduše
a nemůže nahoru opět vzlétnout.
Měl rád velmi krásné růže,
a tak se vtělil do lidské kůže
a jeho dětská nevinnost může náhle vzplanout.

Dlouhé, vlnivé, plavé vlasy,
nad očima dlouhé řasy
a na tváři úsměv nevinný.
Jeho tělo bylo něžné krásy,
nehodilo se do armády spásy
a stěžoval ji pocit neklidný.

"Chci se vrátit domů zpět,
tohle je mi cizí svět
a nevím, co mě tu vůbec čeká."
"Seženu ti křídla a to hned,
abys mohla domů odletět.
Síla lásky, jako tebe, i mě dosti leká."

Dost rychle se změnila moje duše,
anděl odletěl domů jednoduše
a mezi námi vznikl vztah opojný.
Kde jsou ty krásné rudé´růže,
co mi po nich naskakuje husí kůže?
Setkání s ním, na mě zanechalo pocit příjemný.

Okolnosti vždycky změní stereotyp životní.
Autor jehlaspichlas, 20.09.2006
Přečteno 450x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Většinou se řídím podle rytmu, někdy to bohužel nevy-
jde a vznikne to z toho zpravidla úplně něco zcela
jiného.

03.10.2006 18:26:00 | jehlaspichlas

Dobře poddaný. S citem. Ta báseň s mým prvním komentem se mi nezdá tak dobrá. Zdá se mi průměrná, ale tohle je pěkný.
Chtělo by si to trochu pohrát s formou, aby to jaksi notovalo a nevyhazovalo to z rytmu. Stává se mi to u Tebe celkem často a kdyby ses rozhodl s tím něco udělat, první báseň by nebyla průměrná ale lepší a tahle by nebyla pěkná ale výborná.:o)

02.10.2006 15:33:00 | Mors

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí