O člověku 7.10. 2002

O člověku 7.10. 2002

Anotace: ... starší názor na homo sapiens sapiens (?)

Přec ubohý jsi člověče
ač vroucně rozevíráš dlaně
bláhově věříš, že snad skane na ně
horoucí slza... věz, ta mezi prsty proteče

Člověče, tys' hlíza vzešlá z mrvy
pošetile pleníc' lůna vesmírných sadů
zpupně vystrkuješ z davu uslintanou bradu
klaníce se modlám, jež zbroceny jsou krví

Ty nemocnou máš duši, i tvé tupé stádo
tam kdes' míval srdce se chvěje cárů klubko
prohnilý a chladný pod nadýchanou slupkou
velebíš svou zášť a honosíš se zradou
Autor Herjann Skald Vargstjern, 21.09.2006
Přečteno 276x
Tipy 1
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

páni skvělý 100%

21.09.2006 17:47:00 | Janika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí