PROKLETÁ LOĎ

PROKLETÁ LOĎ

Anotace: Ztvárnění jedné strašidelné pohádky Wilhelma Haufa...

Mlhavým ránem krásná loď pluje
Ticho je na ní, jen vítr duje

Dlouho už pluje mlžnými rány
Bez své posádky, bez děla rány

Kajuty prázdné, šavle pověšené
Nikdo nenapne plachty svěšené

Pokaždé v noci se zpátky vrátí
Dlouho pak pijou a zas se ztratí

Kapitán bledý v rozbřezcích zbude
U kůlu přibit navěky bude

Krásná loď pluje, mlhavým ránem
Ticho je na ní, jen vítr vane
Autor Herbit, 22.09.2006
Přečteno 231x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bludný Holanďan.

22.09.2006 08:20:00 | Mácha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí