Běžná lidská vlastnost

Běžná lidská vlastnost

Anotace: Bohužel...

Když čerstvá rosa se usídlí na listech,
je to pláč rána, jenž znovu ji uhlídá,
ledovou krásku, co smrtelným bere dech,
ten pohled bez citu mnohým se zajídá.

Slepého žebráka obdaří chladem,
vojáky v zákopech útokem ze zálohy,
milion sirotků umírá hladem,
jiným stůl přetéká, u krbu hřejí nohy.

Večer když oblohu zalijí červánky,
je to krev dne, který usíná zbitý,
Krutost, jenž činí z nás obětní beránky,
nutí nás s Osudem svádět boj litý.
Autor Algernoon, 22.09.2006
Přečteno 343x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle se mi zdá poněkud rozházená a ztrácím se v ní tím pádem jsem nějak nevstřebal tu správnou myšlenku

22.09.2006 20:09:00 | Pavel Kotrba

ti sirotci tam do mě drobatko šťourli, vlastně celkově se zamýšlím...moc pěkně napsáno

22.09.2006 18:39:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí