Básníče...

Básníče...

Anotace: ...věnováno mému největšímu oblíbenci a to Charlesi Baudelairovi

Tys‘ promrhal svůj pláč
Jsa žlučí rýmů syt‘
Pohroužen v teskný kolorit
Svých vábných slůvek jasů
Z nichž hrůzně dokonalou krásu
Smí zrak z listu chtivě pít
Teď rci však, mlč už radš‘

Tys‘ pižmo sirné dštil
Cherubům ve bělostnou líc
Unylým scherzem voskovic
Přízraky žen, nuzáky z předměstí
Snaže se z kalu na piedestal vynésti
Šíráním mihl ses, lůzu oněmíc‘
Na víc již nezbývalo sil…
Autor Herjann Skald Vargstjern, 25.09.2006
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jasně! Tak jsem se zase na chvíli přišla podívat :)

15.11.2006 19:00:00 | šedá bílá myška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí