Těm, kteří příliš prosí

Těm, kteří příliš prosí

Anotace: Aneb jednoduše: Pomoc.

Jdu sám do dálek k obzorům
pod hvězdnou oblouhou i slunkem palčivým
vstříc strmým rozeklaným vrcholům
k cílům tolik podmanivým, uhrančivým.

Sám nevím, kam dojít mohu
zda na konec světa, či někam blíž
jdu, nehledaje přízeň bohů
a sám hrdě nesu si svůj kříž.

To radím i tobě, bratříčku
nehledej pomoc tam, kde žádná není
nepotřebuješ ji, bratříčku -
a žebrat o ni, toť hodné odsouzení.
Autor Hynas, 27.09.2006
Přečteno 318x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Působivé.
Ale člověk by měl poprosit, když něco chce, poprosit ano, ale neplazit se před ostatními.

04.01.2007 19:09:00 | Art.Ep

člověk sám nic nedokáže, občas musí poprosit, když lidi neposlouchají

27.09.2006 17:08:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí