Chuť duše

Chuť duše

Anotace: taková zvláštní asi trochu

Každá duše má svou chuť
některé jsou sladké
jako vanilková zmrzlina
některé jsou hořké
jak fernet na jazyku
některé jsou kyselé
jak nezralé citróny
slaná je občas každá duše
chutnat slanou duši
někdy dost bolí
Duše bez chuti
mě hrozně děsí
tak bych nerada skončila
nejradši mám duše
sladký a teplý
jak sluneční paprsky
s jemným náznakem chilli
a pak taky duše
svůdné a omamné
jako cyankáli
doufám, že i já
vám chutnám tak
jak to máte rádi
pro někoho sladká
v pár lidech jsem
zanechala hořkou pachuť
někdy jsem snad moc
cítit chilli
nedivte se medově sladká
to bych už nebyl já
každá duše jinak chutná
nenajdeš dvě stejné
a proto mě baví
ochutnávat pořád další
proto nepřestaňte vnímat
chuť nových duší
jen proto, že jste našli
ty co vám chutnají
Autor Melfëa, 30.09.2006
Přečteno 386x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Áno,moc hezká!

01.11.2006 13:45:00 | had

Krásné. Ochutnávat duše ja opravdu krásné. Ani jsem netušila, že ochutnávám. Teď už budu dávat větší pozor, abych si uvědomila, jak duše chutnají.

30.09.2006 19:26:00 | Terakota

Krásná! Honem běžím uchutnávat duše jiných. :-)

30.09.2006 13:13:00 | Zedka

Je to hrozně zajímavý námět.. rozhodně teď mám nad čím přemýšlet. :) Skvělá báseň, líbí se mi obsah i forma.

30.09.2006 10:42:00 | Anima de Vries

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí