Vzpomínka na K.Kryla

Vzpomínka na K.Kryla

Anotace: Děkuji K.Krylovy za jeho nádherné básně a písně.

Spinkej,synáčku,spi
zavři očička svý
dva modré květy hořce
jednou zšednou jako plech,
zachutná tabákem dech
a políbení hořce

na zlomu století,
v náruči zhebkne ti
tvá první,nebo pátá
než kdo cokoli zví
rány se zajizví
a budeš jako táta

spinkej synáčku spi
zavři očička svý
máma vypere plenky
odrosteš sunaru,
usedneš u baru
u trochu jiné sklenky

a že zlé chvíle jdou,
k vojsku tě odvedou
zbraň dají místo dláta
chlast místo naručí,
couvat tě naučí
a budeš jako táta

spinkáš synáčku spíš
nouze vyžrala spíš
a v sklepě bydlí bída
v jeslích na nárožích
máma tě odloží
když noc se s ránem střídá

recepis na lhaní
dají ti na hraní
a nález bude ztráta
kompromis života,
zbude ti samota
a budeš jako táta

a pak budeš jako táta
Autor zeza, 05.10.2006
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí