Stáří noci

Stáří noci

Anotace: o čekání na lepší svítání

Sedím a hledím do Tmy…

Do prázdna, hledám v něm klid.

Všude je ticho,
jen líbezné tóny klavíru zní
prošedlou místností.

A náhle! Vše, co se zdálo
tak barevné, ztrácí své kouzlo zůstává šedé.

Tmavý pokoj? Kdeže!
Pouhé představy.

Já cítím se šťastná,
a právě to štěstí nutí má víčka
zůstat…otevřená.

Cítím se volná a přesto uzamčená.

A kde jsi Ty?
Kde bije tvé srdce?
Kam hledí tvé oči?

Za záclonou už je stáří noci,

Jsi tady se mnou…
jsi i tam,

Slunce vstává do zrcadel ranní rosy,

A Já? Teprve teď usínám.
Autor nathre, 06.10.2006
Přečteno 394x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

diky:)

15.10.2006 14:10:00 | nathre

mám ráda takovéhle básně:-)průtok myšlenek a tak pěkně napsaný

12.10.2006 19:42:00 | airelle

Jako bys popisovala mé myšlenky...

10.10.2006 11:26:00 | mozec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí