Zvláštní návštěva

Zvláštní návštěva

Anotace: Na návštěvu může přijít kdokoliv.A proč ji nepřijmout,pokud nemá zlé úmysly.

Zvláštní návštěva
-------------------

1) Na návštěvu přišel ke mě ducháček,
takový celkem milý panáček,
prosil mě,že by rád šel dom
a že jeden problém v tom.
Když se mu brána do nebe zavřela
jeho cesta se tím zmařila,
že prý mu pomoct mám
zas otevřít ten chrám.

2) Vyprávěl jak posedlý svou vášní,
zdál se mu sen zvláštní,
sen,v němž ho nikdo nevnímal
a on místo za světlem
za majetkem svým pospíchal.
A když to světlo zhaslo zcela,
došlo mu,
co ta brána znamenat měla.
Chtěl se vrátit,
projít tou branou
ale nenašel již žádnou.
A nikdo ho neviděl ani neslyšel.

3) Tak neštastný bloudil tím zvláštním světem,
stále hledal,
tu cestu za oním světlem,
však najíti ji nemohl
a prosil:"kdo by mi pomohl?"
Tak ho má duše vyslyšela,
přesto že ústy jsem ho neslyšela
a on mi příběh vyprávěl.

4) Rekla jsem:"pomůžu ti zpět",
skrze mne on se začal chvět.
K nebi jsem dlaně otevřela,
Anděla a Boha pověřila,
aby nám přišli na pomoc.
A v tom se brána znovu objevila
a kolem velká záře,
s ducháčkem jsem se rozloučila,
slza radosti tekla z mojí tváře.
"Budˇsbohem příteli a tobě Bože díky
a tobě taky Anděli,
každý svou cestou měl by jíti.
Autor JEIDY, 07.10.2006
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí