Vyprchané nadšení

Vyprchané nadšení

Anotace: ***

Roztomilá počitadla s barevnýma perlama.
Kdeže ty časy, co jsou už za náma.
Jedna plus jedna byly dvě.
Na prstech jsme počítali, což bylo dojemné.
Šlapali si v přezůvkách po školní družině,
těšili se do hodin, bylo to nevinné.
Hrátky s písmenky,
co jako vrány ve slabikáři létaly.
S družinou jsme chodily po procházkách,
i když první sněhuláci roztáli.
Dostali jsme první čítanku.
Jak rádi jsme v ní tehdy četli.
Rozvíjeli si znalosti, všechno bylo tak světlý!
První třída, to jsou aktovky nabité očekáváním.
Dvě nevinné oči vzhlížející do náruče vzdělání.
A na sklonku školní docházky už jsou to jen
otrávené obličeje, které berou školu za práci.
Tak hodně štěstí do toho života, vy naši budoucí prvňáčci.
Autor milenium, 20.10.2006
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak teda "prvňáčci", když prvňák je moc hrubý slovo. Ale rýmovalo se to tam líp :-)

20.10.2006 14:03:00 | milenium

...když už je to pro ty prvňáky nešlo by to spisovněji ? ...
...jinak dobrý :) ...
...jsem otrávenej i teď když mne doma učí nové kousky :))) ...

20.10.2006 13:40:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí