Divadlo

Divadlo

Anotace: Divadlo, o kterém píšu, má 200 ochotníků a momentálně hledá režiséra.

Namísto herců banda šašků
a každý drží v ruce flašku,
z níž trochu žertu vpili si,
A hrají s ní teď pro publikum,
jež dalo přednost lži a vzlykům
a nehledí na kulisy.

Jak skřípot znějí monology,
jde z nich šarm jak z vytí dogy
-jen skučení beze slova.
A pro hlouček svých kamarádů
aktéři hrají maškarádu,
však ne tu od Lermontova.

Za kulisou se mění scéna,
Bílá se hraje bez Galéna
a Romeo bez Julie,
neboť kdo zapře svoji víru
a spálí fakta na papíru,
tak zradí, ale přežije.

A se scénou se mění role,
kdo byli nad jsou nyní dole
a míří ještě hlouběji,
neboť kdo přizná přesvědčení
odsoudí se sám k zatracení,
však dá ostatním naději.

Namísto herců smečka krysí,
jež žere šunku v zákulisí,
byť nemá v řečech na kosti,
a v kožešince z hermelínu
hodí na chudobu pak vinu,
ale to jsou jen drobnosti.

Divadlo chátrá po všech směrech,
když místo pávů jsou v záběrech
jen krkavci a harpyje.
Nakonec skončí tato fraška,
poněvadž každá, každá flaška
se jednou do dna vypije!
Autor Mr.George, 20.10.2006
Přečteno 396x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jako, že blbost je věčná a nezná hranic ;-)

22.10.2006 10:34:00 | no

Ach jo...takhle to holt je...vidíš sám :-)))

22.10.2006 10:33:00 | no

Jirko, je to děsný...ne ta báseň, ale to, že takhle mladej kluk a tak jasně vidí...a co s tím...no, kluku? Dnes jsem poprvé nebyla volit, zachránili to mí kluci...čest rodu ;-) prostě jsem nevěděla, koho zaškrtnout...všichni krásně lžou na těch předvolebních letáčcích..ti zvolení pak krásně kynou...asi z toho množství práce ...ach jo :-(

21.10.2006 14:07:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí