Válka II

Válka II

Anotace: ***

Sbírka: Válka

Válka, ta si nevybírá.
nepomůže ti láska ani víra!
Modli se k Aláhu, Buddhovi či Bohu,
ale i tak se může stát,že po bitvě nebudeš mít nohu.
Válka ničí budovy, přírodu i rodiny,
trvá celou věčnost, ne jen dvě hodiny.
Země místo vody saje krev,
zažít a vidět válku je hrozný jev.
Jámy v zemi od výbuchů, kulky ve zdi.
Válka zvěř i lidi v úkrytech vězní.
Nelítají včely, motýli či ptáci. Ale letadla a vrtulníky létají,
občas ta letadla i s bombami padají.
Bortí se zdi, domy,životy..
V úkrytech lidé jí konzervy a kompoty.
Jídlo a oblečení berou kde se dá,
může se stát, že většina z nich už se neshledá.
Pozemky a cennosti rozkradené,
rány z války nejsou nikdy uzdravené…
Autor Dindane, 25.10.2006
Přečteno 318x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí