Velehrad

Velehrad

Anotace: Úvaha v básnickém podání o tom co začalo formovat naši civilizaci v období Velké Moravy - Cyril a Metoděj.

Do Velehradu přijel jsem sám
tady cítím, že náruč otevřenou mám
u tohoto svatého místa nejsem sám
Cyril a Metůd kynou nám.
Nám Moravskému pokolení
i těm jež nejsou vyvolení
jako já jenž utrpěl prozření.
V době dávné hlubinné
chtěli rozdat všechno své
i své srdce dobrotivé.
Jak vidno na době nezáleží
jen o to jde co v hlavě ti běží.
Oni vydali se z domova
otevřenou náručí nevítala je dálava
nečekala je u nás sláva
jen práce těžká myšlenková.
Bratrům vděčíme, a já dost
chtěli postavit krásný most.
Most lásky vědění
pro svět polepšení,
ten ideál nezaslouží zapomnění
snaž se dojít osvícení!!!
Autor Michálek, 26.10.2006
Přečteno 212x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí