Ukolébavka bezesné noci

Ukolébavka bezesné noci

Houpy hou,
světlo jednou provždy už je tmou,
bohové a modly o svět jak psi do krve se rvou.
A Ježíš na kříži už kroutí se jen dnou.

Houpy hou,
než oči ti v spánek těžce zapadnou,
mysli na to, že vše kolem je jen krutou hrou,
v níž budeš další obětí, snad tisící a stou.

Houpy hou,
mrtví z hrobů vstali a nocí tiše jdou,
něco si vezmou a něco s sebou přinesou,
do rána svět pokryjí krvavou ledu krou.

Houpy hou,
jen tiše spi, ať podobojí či podjednou.
Noční harpie po temném nebi přilétnou,
modli se, ať z důlků oči ti nevyrvou.

Houpy hou,
ať sílu máš, či duší jsi bezradnou,
stíny v kápích skutečna tě v konci beztak dopadnou.
A mysl, touhy, sny a duši navěky ti ukradnou.

Houpy hou,
spi už a nemysli na ty, kradoucí se k tobě tmou…
Autor Lucifugus Incanus, 05.02.2005
Přečteno 478x
Tipy 4
Poslední tipující: Koskenkorva, Charibeja
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká ukolébavka, příjemně z ní mrazí :)

01.11.2009 20:26:00 | Koskenkorva

Nádherná ukolébavka, to by se krásně usínalo! :)

31.12.2007 20:39:00 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí