Ručičky

Ručičky

Anotace: neúprosně běží k cíli...

Zastavíme čas a pak můžeme se dívat.
Na svit slunce, jež dnes nezapadne,
mlhu stoupající nad ševelivou říčkou,
plamen svíce, co ve vichřici neuhasne,
a ladné tělo laně.
Ta utéci chtěla, však ciferník ustálý
zabránil jí v pohybu.

Pak sedmene si do rosy a budiž nám dovoleno
zasnít se pod zamčenými víčky.
I ten potoční proud propadl dřímotě,
pod přikrývkou, s koleny pod bradou,
choulí se ve vlněném klubíčku.
Tak přitiskněme se k sobě
a peřinu přetáhněme přes hlavu.

Však až ta laň znovu kopýtky na zem dopadne,
na mysli jí vytane, že běžet není kam.
Slastně odfrkne si a ukousne pár šťavnatých stébel.
A propletené prsty dlaní stisknou kapku radosti,
naději upustí podvečer.
Autor Aishia, 28.10.2006
Přečteno 277x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je hezké, když se lidské pocity prolínají s přírodou... Je ale těžké umět přírodu vykreslit tak, aby se hodila k oněm člověčím pocitům..

Tobě se to povedlo...Jsi dobrá!

28.12.2006 14:43:00 | Aro

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí