Relativita

Relativita

Hvězda padá,
Ta, jenž svítila nám na společné cestě,
Na srdci rána,
Co hojí se jen velmi ztěžka,

Z rampouchů kape,
Voda, jenž byla ještě před chvílí bezcitný kus ledu
Ve slovech tápe,
Má intonace třesoucí se strachem,

Stíny stáčí,
Paprsky, co měli patřit našim očím,
Světlo kráčí,
Do uličky, která končí dřív než začala,

Páry křídel,
Jenž jsou těžší než samotná ocel,
Správný přítel,
Přinesl by i modré z nebe…ale já?

Hrdinské rady,
Které z člověka dělají bázlivce,
Kruté zrady,
Které jen někdy splní podstatu,

Cihla k cihle,
Každý je tvůrcem svého osudu,
Neznámé cíle,
Kterých chceme dosáhnout,

Propíchnutý šípem,
Pojem relativnější než samotná relativita,
Řídím se citem,
Který, jak vidno, snadno selhává,

S trémou spolu,
Jako rovný s rovným,
Stále na pochodu,
Strastiplným životem,

Svoboda,
Jenž nezavazuje ke zbytečným věcem,
První z národa,
Kdo by došel toho vytouženého přání,

Svůdné oči,
Co hledí do těch mých,
A přece se točí,
I když setrvávají na místě,

Hvězda padá,
Tak přej si to, po čem toužíš,
Běžící stáda,
Aniž by znali úmysl svého dupotu,

Rozum strádá,
Pochopení podstaty samotné,
Zrada,
Co to je? A dá se bez ní žít?

Zlozvyky,
Které někdo neměl rád,
S podsvětím styky,
Aniž by bylo vyloučeno, že dole není nebe,

Relativita,
Která nás drží při životě,
Agresivita,
Přichází, když začínáš chápat smysluplnost,

Hledej své známé,
I přesto, že je to každý, koho potkáš,
Pravdu neznáme,
Ale věříme, že všichni jsou syny Adama a Evy,

Slátanina,
Poznatky z prostého života,
Naivita,
Chápání. Ale o tom to je,

Zavři oči,
A potop se do moře smutku historie,
Nic nestačí,
A tak se opakujeme a stále omíláme to, co už bylo řečeno,

Nebýt člověk,
Tak se jen narodíš, rodina, jídlo a smrt,
Neznati vztek,
No řekněte, nebyla by to idylka,

Pořád se řeší,
Původy a vývoje místo pokroku vpřed,
Stále se hřeší,
A přitom se učí k poslušnosti Bohu, který možná ani není,

Hvězda padá,
A s ní zaniká další životní epocha,
Vysílá zvěda,
Který vyvolí nový druh, jenž bude Zemi kralovat těch několik milénií…
Autor Muta cum liquida, 03.11.2006
Přečteno 241x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí