Trn a květ

Trn a květ

Anotace: ...jak promyšlená strategie...

Trn a květ

Trn a květ, jaká promyšlená strategie.
Rostou spolu v opozici a vzduchem vládne harmonie.
Ostrý hrot trnu prolíná se s vůní květu…
A společně i každý zvlášť se prezentují světu,

V rozporuplné síle se provokují navzájem,
A přeci střetu brání souhra, ta vyšší moc nad nimi
V boji nikdo nevyhraje, potřeni jsou balzámem,
Jenž svůj úděl plní slibně a budí v nitru naději.

V tajemné kráse paní noci však prožívají souznění
Byt na okamžik prchlivý - kdy jasný den se mění v tmu,
Svou myšlenkou vládne jeden druhému
Leč jen do chvíle než se opět rozední.
Autor Dekadence, 03.11.2006
Přečteno 283x
Tipy 1
Poslední tipující: Behemot
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fakt dobré, máš talent, je to vyvážené, bez křeči

12.11.2006 05:22:00 | Routa

jo tak tohle je to co ve mně probouzí smysly "básníka"

04.11.2006 08:42:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí