Komunisti a český národ

Komunisti a český národ

Anotace: Politika mě štve,tak jsem jí to vrátil básní:-)

Jak nám bylo hej,
když svět byl malinkej,
žili jsme za vysokou zdí
ostatní byli opravdu zlý.
Když nám vládli rudý bratři,
snad že národu to patří,
podle toho,jak se chová
udělali z každého vola.
Když vzpomeneme na soudní pře
krev nám v žilách stále vře,
Horákovou popravili,
sami sobě neškodili.
Však i jim uběhl čas,
revoluce je tu,a s ní mráz.
Národ cinkal klíčemi
však pro chudáka nic se nezmění,
vládci našich životů,
jen otočili kabát-znovu jsou tu.
Ač jsme národ s dlouhou historií,
vládnout si neumíme,na to jsou tu jiní.
Proto dneska,
sedmnáct let po sametu,
nemyslíme na svobodu,
myslíme spíše na mamon,
ať já či on.
Autor zeza, 08.11.2006
Přečteno 249x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nobody is perfect, are you nobody?

08.11.2006 11:32:00 | JirkaS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí