Vladimir Šimakov - Statistika (můj překlad)

Vladimir Šimakov - Statistika (můj překlad)

Anotace: Tichvinský kraj, Iljinský okres, vesnice Okťjabrjonok. Počet obyvatel: 0 (Brožurka "Územně-správní rozdělení Leningradské oblasti". Rok 2002)

Vesnice Okťjabrjonok v Iljinském okrese
Je pouhou vzpomínkou na zašlé časy.
V opuštěných staveních ticho jak po lese
Nikdo se nečeše, nemyje vlasy.

Jen vítr chodí po prázdných cestách,
Které už nezná ani zubatá.
Kopřiva roste k nebi, na nic se neptá
Jabloně dávno rodí pláňata.

Cedule se jménem smutný je nekrolog -
Bude tu louka či jezero za pár let?
Vesnice umírá a čeká na toho,
Kdo se ji odváží pomazat naposled.
Autor Dandysek, 13.11.2006
Přečteno 382x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Omlouvám se, ale e-mail tkuncova@inbox.ru mi hlásí, že je pernamentní chyba a nepřijímá poštu.

14.11.2006 20:42:00 | Dandysek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí